Британското правителство опроверга доклад на пътните превозвачи от страната, според който

...
Британското правителство опроверга доклад на пътните превозвачи от страната, според който
Коментари Харесай

Британските превозвачи алармират за драстичен спад на износа към ЕС

Британското държавно управление опроверга доклад на пътните превозвачи от страната, съгласно който износът на Обединеното кралство за Европейския съюз е понижен с над две трети през първия месец след влизането в действие на новото комерсиално съглашение сред Лондон и Брюксел, съобщи „ Евроактив “

Дотук се стигна, откакто по-рано иследване на Асоциацията на пътните превозвачи (RHA), откри, че износът от Обединеното кралство към Европейски Съюз е намалял с 68% през януари по отношение на същия месец на миналата година.

В отговор на необятното отразяване на новината от медиите през уикенда, английското държавно управление разгласява малко опровергаване.

„ Не признаваме тези данни “, споделят от държавното управление, като прибавят, че в първия месец от новата година „ разстройствата по границата са били минимални и транспортът на товар към този момент е покрай естествените си равнища, макар затрудненията, свързани с пандемията от COVID-19 ”.

В писмо до министъра на английския кабинет Майкъл Гоув, който е виновен за използването на новите търговски правила, от Асоциацията на пътните превозвачи обявиха, че „ неведнъж са предупреждавали за неналичието на изясненост по отношение на метода, по който работят новите разпоредби “.

Миналият месец от асоциацията споделиха, че са нужни 12-месечен предишен интервал и  финансова поддръжка за превозвачите, поради новите спънки в транспорта и спомагателните разноски за търговията през Ирландско море, където стоките, които се внасят на територията на остров Ирландия, подлежат на митнически инспекции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР